Direct naar de webshop(opent in nieuw venster)


* Rotterdamse kerstkaart 'Faine Kerssemus' *

Hijisfain! Nou us un echt Rotterdamse kerstkaart - dus groen-wit-groen - met de tekst 'Faine Kerssemus'. Want so zegge wij dat hier op z'n plat-Rottûrdams.

Prijs set van 10 st: € 7,50. Bestellen


* De Rotterdam Scheurkalender 2019 *


'Ik hebter nie voor gekôze om Rotterdammert te zain, ik heb gewaun geluk gehad!

Beste volk wat er is: Rotterdammers. Ofniettan? En dan ook nog een hele gerse stad bouwen! De liefde voor de Maasstad druipt als vanouds weer uit de poriën van deze zevende editie van de Rotterdam Scheurkalender. Met opnieuw veel humor & weetjes in rubrieken als:

… De Rotterdamse Taal
… Humor & Anekdotes
… Rotterdam In Beeld
… Citaten & Oneliners
… Rotterdamse Havens
… Liederen & Gedichten

Hai is fain!

ISBN: 9789492047120

Prijs: € 15,95. Bestellen




* De Rotterdam - van vroeger tot nu - Maandkalender 2019 *


Deze kalender laat de ontwikkeling van de stad zien in twaalf prachtige foto's van onder andere de Maastunnel, het vooroorlogse station en diergaarde, de Laurenskerk, diverse luchtfoto's en de huidige moderne hoogbouw op de Wilhelminapier. In het maandoverzicht is er voldoende ruimte om afspraken te noteren. De kalender is voorzien van een ophangoog en heeft een formaat van 23 x 34 cm (liggend).

ISBN: 9789492047137

Prijs: € 12,50. Bestellen



* De Rotterdamse Natte T-doek *

Ludieke theedoek in de kleuren van de Rotterdamse vlag met de tekst: De Rotterdamse Natte T-doek. De kwalitatief hoogwaardig gewoven theedoek is van 100% katoen, meet 50x70 cm en is voorzien van een ophanglus. De doek is opgevouwen en voorzien van een banderol zodat het ook een origineel kado kan zijn voor een echte Rotterdammert. Want die praat natuurlijk met een Natte T en die plaktie overal achterant. Jatochniettan!

Prijs: € 8,95. Bestellen


* Pocket Rotterdamse Bijnamen *

Met de juiste mix van nuchterheid en humor geeft de Rotterdammer graag bijnamen aan gebouwen, kunstwerken, straten of beroemde Rotterdammers. Naast de klassiekers (De Zwaan, De Koopgoot, De Kuip) staan er in dit boekje ook vele insiders, vergeten, verdwenen of minder populaire bijnamen. Totaal zijn het er ruim 1.000!

Het boekje is voorzien van diverse, kleurrijke illustraties en de 128 pagina's zijn in hardcover uitgevoerd. Het is daarmee twee keer zo dik als de eerdere uitgave over de bijnamen van enkele jaren geleden. Deze geheel herziene en zwaar uitgebreide pocket is daarmee onmisbaar voor de echte Rotterdammert!

ISBN: 9789492047113

Prijs: € 7,50. Meer info/bestellen


* Pocket Humor uit Rotjeknor *

Rotterdamse humor? Iets wat komies is en tog om te lagge...

Cabaretduo De Berini's verwoordde het ooit zo: 'Een Rotterdammer zet zichzelf te kakken.' Zelfspot ja, dat hebben we zeker!

Maar hier een waarschuwing: dit is geen moppenboekje. Ja, er staan enkele moppen in, maar de Rotterdamse humor zit 'm vooral in de vele citaten, oneliners, raadsels, liedjes, gedichten, tekeningen en anekdotes die zijn opgenomen. En dat ook nog eens thematisch gerangschikt, wat willie nog meer jôh... Echwel geinig!

ISBN: 9789492047069

Prijs: € 7,50

Meer info/bestellen


* Pocket Het Rotterdams ABC *

Rotterdammers? Mooiste volk ter wereld! Het Rotterdamse taaltje? Klinkt ook al zo lekker. Rotterdamse humor? De leukste die er is.

En dat blijkt wel uit deze verzameling typische woorden die veel gebruikt worden door de Rotterdammers. Zo zeggen wij bijvoorbeeld niet cervelaatworst, maar sterven-op-straat-worst. En daarmee is deze verzameling een klein woordenboek geworden met het mooiste van wat de Rotterdamse woordenschat te bieden heeft, aangevuld met diverse leuke tekeningen. Leve het ABR: het Allesbehalve Beschaafd Rottûdams!

ISBN: 9789492047021, hardcover, 128 pagina's.

Prijs: € 7,50

Meer info/bestellen


Uitverkochte titels:

* Pocket Rotterdam versus Amsterdam

* Pocket Rotterdamse Records & Primeurs

* Barcode 010 Melkbeker / Draagtas

Verder zijn in de Scheurmail webwinkel ook enkele andere Rotterdamse boeken, cd's en dvd's verkrijgbaar, dus neem hier snel een kijkje!

Kunt u niet met iDEAL betalen? Neem dan contact op via info@scheurmailrotterdam.nl.