De Rotterdamse Voetbal Tramtour

Rotterdam is dé voetbalhoofdstad van Nederland. De stad kent als enige drie betaald voetbalclubs en barst van de legendarische voetbalhistorie. Zo won Feyenoord als eerste Nederlandse club de EC I, is Sparta de oudste betaald voetbalclub van het land en is Excelsior één van de sportiefste, leukste en meest sympathieke verenigingen. Tijdens een rondrit met een bijzondere museumtram wordt nog veel meer bewijs geleverd dat Rotterdam terecht de titel 'Voetbalhoofdstad van Nederland' verdient.

                                                              

De tramtour leidt u langs de drie stadions: via Woudestein langs Het Kasteel en naar De Kuip. Onderweg hoort u van Rotterdamkenner en voetballiefhebber Herco Kruik talloze voetbalanekdotes, mooie citaten, bijnamen van spelers, opmerkelijke weetjes, typisch Rotterdamse voetbalhumor en de nodige statistieken. Verder komen de clubliederen, legendarische commentaarfragmenten en mooie voetbalgedichten voorbij. Bijkomend voordeel van deze tour is dat u ook nog eens grote delen van de mooiste stad van Nederland ziet!

Praktisch

Datum:      Zat 16 nov 12.30 u (vol) en 15.00 u (nog 6 p vrij)

                Zat 18 jan om 12.30 u en 15.00 u (vol)

                Zat 28 mrt om 12.30 u en 15.00 u

Begin- en eindpunt: Willemsplein

Duur: Ca. 1 uur en 45 minuten

Tram: Een historische jaren 60 Duwag-tram

Prijs: € 15,- pp

Mail uw aanmelding naar info@scheurmailrotterdam.nl en vermeld daarbij de gewenste datum, het tijdstip en aantal personen.

'Special guests' Rob Jacobs en Emile Schelvis!

Speciaal te gast bij de introductie van deze nieuwe stadstour op de rit van 12.30 op 16 november zijn voetbaljournalist en analyticus Emile Schelvis en voetbalicoon Rob Jacobs, de enige coach die zowel Feyenoord, Sparta en Excelsior heeft getraind. Beide zullen aan boord ook enkele mooie voetbalverhalen vertellen.

De tour is ook voor privégroepen te boeken op andere data en tijden en kan eventueel gecombineerd worden met een stadionbezoek. Informeer naar de mogelijkheden via info@scheurmailrotterdam.nl.

Luister hier naar een kort interview over de tour op radio 5.

Een artikel in het AD over de tour staat hier.