De Rotterdamse Bijnamen Tour

In deze ludieke en inmiddels al klassieke tour hoort u de talloze bijnamen die worden verzonnen door Rotterdammers voor kunstwerken, gebouwen, straten, bruggen etc. 'De Koopgoot' en 'De Kuip' zijn natuurlijk zeer bekend, maar kent u ook 'Het Ding', 'De Gecrashte IJscocar' of 'De Flipspuit'? En welke van de dik twintig bijnamen voor de Erasmusbrug kent u? Verder veel leuke anekdotes, verrassende wetenswaardigheden en de nodige Rotterdamse humor van stadsgids, Rotterdam-schrijver en bijnamenverzamelaar Herco Kruik. De tour kan wandelend, fietsend, per tram of bus worden gedaan.

De Rotterdamse Bijnamen Bustour

Vanwege de corona-maatregelen wordt de bijnamentour momenteel niet met de historische tram verreden, maar met een touringcar. Een mondkapje is hierbij verplicht. De Rotterdamse Bijnamen Bustour met losse kaartverkoop wordt alleen in het winterseizoen verreden. Privé-gezelschappen kunnen de bus op elk gewenst moment afhuren, zie daarvoor de info verderop de pagina. De datum voor dit najaar is:

Wanneer:                 Zat 10 okt 2020 11.00 u / 13.00 u / 15.00 u. Er zijn dus drie ritten die dag van circa 1,5 uur.

Begin- en eindpunt: Busparkeerplaats Willemsplein, vlakbij de Spido.

Prijs:                        € 15,- p.p.

Aanmelden:            Mail uw aanmelding naar info@scheurmailrotterdam.nl en vermeld daarbij de gewenste datum, het tijdstip en aantal personen.

  

Geef de Bijnamen Tour kado

Deze fysieke waardebon wordt u toegestuurd per post en is leuk om kado te geven. De waardebon geeft recht op deelname aan de Rotterdamse Bijnamen Tramtour die op enkele zaterdagen in het winterseizoen (okt-apr) wordt georganiseerd. De ontvanger van de bon dient zich met de bon via info@scheurmailrotterdam.nl aan te melden.

Prijs: € 30,- (excl 3,75 verzend- en administratiekosten) voor 2 personen. Bestel via de webshop.

Wilt u de waardebon voor een ander aantal personen? Dat kan, maar neemt u dan even contact op via info@scheurmailrotterdam.nl.De Bijnamentour voor privégroepen: wandelen, tram of bus

De Rotterdamse Bijnamen Wandeltour kunt u met uw eigen familie, vrienden en/of collega's wandelen of met de historische tram maken in circa 1,5 uur. Er zijn vele routes mogelijk zodat u de tour kunt combineren met een bezoek aan een restaurant of attractie. Er is ook een walking diner variant met drie gerechten in drie verschillende restaurants.

Ook de Bijnamen Tram/Bustour kan voor een privégroep worden verzorgd. Neem contact op over de mogelijkheden en prijzen via info@scheurmailrotterdam.nl of via 06-81041968 en de tour wordt op uw wensen afgestemd. Ik hoor graag van u!

Herco 'De bijnamenburgemeester' Kruik


Presentatie op locatie over bijnamen


Een presentatie over het fenomeen Rotterdamse bijnamen van circa 45 minuten ondersteund met foto's kan ook op locatie worden verzorgd. Met diverse leuke anekdotes, achtergronden en een korte afsluitende quiz vormt het een een luchtig en amusant onderdeel tijdens:

* Bedrijfsuitjes en personeelsfeesten

* Congressen & seminars
* Vrijgezellenfeestjes
* Dineravonden
* Familieuitjes


In de pers

De bijnamentours hebben aardig wat aandacht gekregen in de lokale en landelijke pers. Kijk hier voor een overzicht.