De Rotterdamse Voetbal Tramtour

Rotterdam is dé voetbalhoofdstad van Nederland. De stad kent als enige drie betaald voetbalclubs en barst van de legendarische voetbalhistorie. Zo won Feyenoord als eerste Nederlandse club de EC I, is Sparta de oudste betaald voetbalclub van het land en is Excelsior één van de sportiefste, leukste en meest sympathieke verenigingen. Tijdens een rondrit met een bijzondere museumtram wordt nog veel meer bewijs geleverd dat Rotterdam terecht de titel 'Voetbalhoofdstad van Nederland' verdient.

De tour leidt u langs de drie stadions: via Woudestein langs Het Kasteel en naar De Kuip. Onderweg hoort u van Rotterdamkenner en voetballiefhebber Herco Kruik talloze voetbalanekdotes, mooie citaten, bijnamen van spelers, opmerkelijke weetjes, typisch Rotterdamse voetbalhumor en de nodige statistieken. Verder komen de clubliederen, legendarische commentaarfragmenten en mooie voetbalgedichten voorbij. Bijkomend voordeel van deze tour is dat u ook nog eens grote delen van de mooiste stad van Nederland ziet!

Hart van Nederland maakte een tv-verslag van de eerste rit, bekijk die hier vanaf min 16:20.

Praktisch

Data:

  • zat 9 nov 2024 om 12.30 u en 15.00 u

Begin- en eindpunt: Willemsplein

Duur: Ca. 1 uur en 45 minuten

Tram: Jaren '60 DUWAG tram

Prijs: € 15,- pp

Mail uw aanmelding naar info@scheurmailrotterdam.nl en vermeld daarbij de gewenste datum, het tijdstip en aantal personen.

De tour is ook voor privégroepen te boeken op andere data en tijden en kan eventueel gecombineerd worden met een stadionbezoek. Informeer naar de mogelijkheden via info@scheurmailrotterdam.nl.

In de pers:

Luister hier naar een kort interview over de tour op radio 5.

Een artikel in het AD over de tour staat hier.

Een ludiek verslag van de eerste rit. Meer info

Tv-verslag van Hart van Nederland vanaf min 16:20.

Het AD ging mee op de tour in januari 2020 en maakte een mooi (video)verslag. Meer info