De Rotterdamse Gedichten & Citaten-tour (corona-proof!)

Wat een mooie en inspirerende stad is Rotterdam toch en wat kun je daar dan veel over zeggen, dichten en schrijven. Scherpe oneliners, diepzinnige citaten, rake observaties, leuke liedteksten en mooie gedichten: het komt allemaal voorbij in deze nieuwe Gedichten & Citaten-tour.

Op diverse plekken in de stad hangen citaten aan gebouwen zoals 'Alles van waarde is weerloos' in neon aan de Blaak of Multatuli's 'Van de maan af gezien zijn we allen even groot' in de Van Oldenbarneveldstraat. Maar deze tour is niet al te hoogdravend en bevat dus vooral begrijpelijke poëzie en een mooie mix van humor, diepzinnigheid en liefde voor de stad. Met teksten van o.a. Jules Deelder, Ronald Giphart, Arie vd Krogt, Amazing Stroopwafels, Cor Vaandrager, Derek Otte, Drs P., burgemeester Ahmed Aboutaleb en uiteraard Erasmus. Kort & krachtig – zo moet het zijn in Rotterdam en dat aangevuld met mooie anekdotes en Rotterdamse humor.

Schrijver en stadsgids Herco Kruik verzamelt al meer dan tien jaar letterlijk alles over de stad en publiceert dat in ludieke boekjes en de jaarlijkse Rotterdam Scheurkalender. Zijn Rotterdamse Bijnamentour bestaat al langer en is een klassieker, voor deze tour koos hij de mooiste teksten & citaten uit bij de highlights van de stad: De Maas en de bruggen, het Stadhuis, de Lijnbaan, Zadkine, De Coolsingel, het Centraal Station en de Binnenrotte met de Kusbuswoningen en Markthal om er een paar te noemen. Maar ook bij enkele minder bekende plekken in en rond het centrum wordt stilgestaan.

Praktisch:

Wanneer: Er staat momenteel geen datum gepland. Neem contact op mocht u interesse hebben voor deze tour.

De tour is ook voor privégroepen te boeken. Neem contact op om de mogelijkheden door te nemen.